Smygtitt från vår fotografering ”Klassiska Discoteman i modern tappning”


Här får du en liten smygtitt på något som tillkom när jag smält idén om att göra boken och fått tankarna att ta ut svängarna lite extra.
Jag kontaktade designer Peter Englund, som ju är känd för sina ”Discofierade” scenkläder och galet skönt stylade artistoutfits. Vi kom överens om att i hans ateljé genomföra en plåtning, där temat skulle vara ungefär ”Klassiska Discomotiv i ny modern fototappning.
Detta naturligtvis med bokens omslag som huvudmål i siktet.

Till vår hjälp med styling, anslöt sig Belinda Stigborn på hår och Anette Walles på make up.. Den rutinerade Micael Engström hjälpte till med en proffsig ljussättning, då jag själv i vanliga fall plåtar i befintligt ljus. De autentiska platåstövlarna kommer naturligtvis från Sko Uno.

Jag scoutade fram modellerna, fyra tjejer och en kille, som skulle anta de olika skepnader och roller som bilderna bjöd in till. Detta ”Disco-Team” bestod av Linn B, Jessica F, Amy R, Nathalie N och Farzan A.

Ett antal av de bilder jag sedan redigerat, återfinns i boken, där jag och layouten tycker att de förhöjer stämningen och passar in i kapiteltemat.
Så, varsågod, här kommer ett litet smakprov från plåtningstillfället, samt ett par färdiga bilder.

-Får jag lov…eller skall vi dansa först..?  Amy glittrar förföriskt…


Peter Englund studerar originalet av Donna Summers dubbel-LP ”Bad Girls”, medan kopian Nathalie väntar på sin tur framför fotofonden.

…och här är det färdiga bildresultatet: Bad Girls 2018. Nathalie och Farzan.