”A Blast From The Past” – Discotheque 33 / ”Chez L” i Malmö

Torsten Hanberg

I bokens kapitel där Torsten Hanberg berättar om hans och kollegan och kreatören Leif Westlunds Discoskapar-odyssé runt landet, finns ett spännande avsnitt om när de i Malmö skräddarsytt byggde Discotheque 33 (som sedan döptes om till ”Chez L”. Premiären var i februari 1966, vilket torde göra detta till Sveriges första helt specialbyggda Disco.
Vanligtvis hyrde man in sig i restaurang- och cafélokaler men det räckte inte för Torsten och Leif.
 

Läs mer om detta i den kommande boken, här bjuder vi på ett par unika bilder ur Torstens fotoalbum från Malmös Discostolthet, som visade sig bli Sveriges första internationella Discotheque med många celebra gäster.
Att Leif och Torsten senare stod bakom Lord Nilsson och No 1 i Stockholm, blir ytterligare grädde på moset i samma kapitel…
 

Lokal DJ på Chez L.

På bilden: Clifford Fears och Andrea Anderson.. Bilden från Chez L 1967. Clifford och hans Dance Company var då en av världens då ledande grupper då det gällde discodans och hade en enorm betydelse för kommande utveckling av densamma. Se mer HÄR!


dansgolvet på Disco Chez L.

8 thoughts on “”A Blast From The Past” – Discotheque 33 / ”Chez L” i Malmö”

 1. Min pappa och mamma hade Chez ”L” i många år på 70 talet. Milan Divjak och Yrsa Divjak.

 2. Mellan åren 1968 – 1972 hette discot Ofelia och ägdes då av Sören Sandberg och Karl Björn båda från Stockholm. Själv stod jag för musik och underhållning under dessa 4 åren.

  1. Hej Leif! Nu är jag lite lost in space…
   Var någonstans är vi nu? Har något försvunnit ur din kommentar, jag minns inte bakgrunden.
   Du får gärna ge mig lite mer kött på dansbenen…
   Må så gott!

Kommentarer är stängda.